Бизнес

Как да се грижите за луксозното си бельо?

Запазете вашето луксозно бельо чисто ново за по-дълго. Луксозното бельо е ушито, за да издържа с години, но има няколко лесни съвета, които могат да ви помогнат да го запазите в отлично състояние, независимо колко често го носите. Ето кои са те:

Луксознитe материи може да изискват специални грижи и начинът, по който се отнасяме към тях, може да направи огромна разлика в тяхната дълготрайност. Направихте инвестиция в красиво луксозно бельо от предложенията в https://bulbel.bg/ , нека го запазите такова.

За предпочитане е да перете своето луксозно бельо на ръка, но ако трябва да използвате пералня, не забравяйте да перете на ниски обороти. Също така е важно да не забравяте да използвате нежен перилен препарат и да избягвате използването на омекотител и белина. И белината, и омекотителят могат да разхлабят тъканните влакна във вашето луксозно бельо, като съкратят живота им. Използването на калъфка за възглавница или специална торбичка за пране може да попречи на бельото ви да се повреди в пералнята, особено когато перете сутиен с банели. 

Започнете с леко накисване. За да почистите вашите деликатни материи, винаги започвайте с внимателно накисване в хладка или леко топла вода, за да е по-лесно последващото премахване на всички упорити замърсявания или петна. Уверете се обаче, че не оставяте дрехите във вода твърде дълго или рискувате цветовете да избледнеят. 

Винаги четете етикетите за грижа, пришити към всяка дреха. Съществува почти универсална конвенция за символи, която прави определянето на изискванията за грижа за всяка дреха лесно. Символите на етикета за грижа ще покажат как да перете, какви видове перилни препарати можете (и не можете) да използвате и дали е безопасно или не да сушите и гладите вашите вещи.

След като изперете бельото си, последната стъпка, разбира се, е да го изсушите. Точно както не трябва да хвърляте луксозното си бельо в пералнята и да перете на пълни обороти, не трябва да го хвърляте в сушилнята, както бихте направили с дрехите си за фитнес.

За вашето луксозно бельо избягвайте използването на сушилня. Сушенето в сушилня може да съсипе материалите и да спомогне за избледняването на ярките цветове. Съществува и риск да свиете бельото си. Вместо това използвайте естествени техники за сушене, за да запазите своето луксозно бельо за по-дълго. Топлината е вредна за деликатните тъкани и въртенето из сушилнята често води до повече износване на бельото, отколкото когато е върху тялото ви.

Забравете за ютията. Излагането на бельото ви на екстремна топлина може да го повреди и дори рискувате да го изгорите. За да изсъхне по-бързо бельото ви, опитайте се да го окачите на пряка слънчева светлина. Допълнителната светлина ще помогне на задържаната вода да се изпари по-бързо и също така може да помогне да запазите бялото си ярко.

Съхраняването на вашето бельо на правилното място е жизненоважна част от поддържането му в безупречно състояние. Дръжте бельото си отделно от останалата част от гардероба си. Не се изкушавайте да избелвате бельото си. Използването на белина може да причини щети, включително обезцветяване. Най-важният съвет, както споменахме по-рано – винаги четете етикетите за грижа на вашето бельо, за да сте наясно как да действате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *