Бизнес

20 години произведен в България KitKat

Годината е 2002 г., шоколадовата фабрика на Нестле в София е избрана да произвежда новия, иновативен KitKat Chunky. Голямо признание и кредит на доверие към българския екип тогава от страна на мениджмънта на най-голямата компания за храни и напитки в света.

Следват милионни инвестиции, нови работни места, десетки години труд и един още по-сплотен екип. Отдаденост, опит и професионализъм на повече от 600 служителя, които стоят зад производството на над 16 млн. тона или над 500 милиона барчета годишно български KitKat за 35 държави по цялото земно кълбо.

Формовъчните линии се увеличават, модернизират, роботизират, а страната ни се утвърждава като основен център за иновации на бранда в Европа, където всички специални рецепти като KitKat с пуканки, бисквитки, солен карамел, както и уникални опаковки се произвеждат.

Устойчивите практики не спират да се надграждат като за произведения в България KitKat вече се използват само 100% сертифицирано устойчиво какао, 100% брашно от български произход за изпичането на хрупкавите вафлени корички, 100% рециклируеми опаковки, 100% зелена електрическа енергия, пестейки по 188 литра вода всяка минута и редуцирайки хартията с над 200 тона за последните 6 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *